Пламен композитна машина за сунѓер и ткаенини

Краток опис:

Машините за ламинирање со пламен се користат за спојување на термопластични материјали како пена од полиестер, полиетер, полиетилен или разни лепливи фолии и текстил, ПВЦ фолии, вештачка кожа, неткаен материјал, хартија или други материјали.


Детали за производот

Ознаки на производи

Пламеноткомпозитнимашината се користи за ламинирање на пена со ткаенина, ткаени или неткаени, плетени, природни или синтетички ткаенини, кадифе, кадифен, поларно руно, кадифе, кожа, синтетичка кожа, ПВЦ итн.

примероци
структури

Карактеристики на машината за ламинирање со пламен

1. Усвојува напредна PLC, контрола на екран на допир и серво мотор, со добар ефект на синхронизација, без автоматска контрола на хранење на напнатост, висока континуирана ефикасност на производството, а масата за сунѓер се користи за да биде униформа, стабилна и не издолжена.

2. Трослојниот материјал може да се комбинира во едно време преку двојното палење истовремено согорување, кое е погодно за масовно производство.Домашни или увезени противпожарни водови може да се изберат според барањата на производот.

3. Композитниот производ ги има предностите на силни вкупни перформанси, добро чувство на рацете, отпорност на миење вода и хемиско чистење.

4. Посебните барања може да се прилагодат по потреба.

Достапна е дополнителна опрема

Следниве сетови кои исто така може да се инсталираат во веќе постоечки машини.
1. Водечки и тендерски единици.
2.Акумулатори за пена, текстил, задна обвивка и готов материјал.
3. Единици за кастрење за да се спојат и одвојат ламинираниот производ.
4. Единици за намотување: единици за централно намотување, единици за намотување на серија, единици за намотување со триење за одмотување и премотување.
5.Водечки единици за континуирани ткаенини и единици за намотување.
6. Машини за заварување.
7.Системи за горилници.
8.Инспекциски машини.
9.Машини за намотување

Главни технички параметри

Ширина на горилникот

2,1 m или прилагодено

Гори гориво

Течен природен гас (LNG)

Брзина на ламинирање

0~45м/мин

Метод на ладење

водено ладење или воздушно ладење

Широко се користи во

Автомобилска индустрија (ентериери и седишта)
Мебел индустрија (столици, софи)
Индустријата за обувки
Облека индустрија
Капи, ракавици, чанти, играчки и сл

апликација 1
апликација2

Карактеристики

1. Тип на гас: природен гас или течен гас.
2. Системот за ладење со вода добро го подобрува ефектот на ламинација.
3. Мембраната на издувниот воздух ќе го исцрпи мирисот.
4. Уредот за ширење на ткаенини е инсталиран за да се направи ламинираниот материјал мазен и уреден.
5. Јачината на лепењето зависи од материјалот и избраната пена или EVA и условите за обработка.
6. Со висок интегритет и долготрајна издржливост на лепилото, ламинираните материјали добро се допираат и се перат на суво.
7. По желба може да се инсталира трагач за рабови, уред за одмотување ткаенина без затегнување, уред за печат и друга помошна опрема.

123

  • Претходно:
  • Следно:

  • whatsapp